Meestgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen alvast beantwoord. Mocht uw vraag er niet tussen zitten, stuur ons dan een bericht.

De techniek werd al in de jaren 90 toegepast door NASA tijdens het Space Shuttle-programma. Ook in de luchtbehandeling van terminals van vliegvelden, zoals London Heathrow, wordt de techniek toegepast. Steeds meer branches zoals de zorg-, hospitality- en kinderopvangsector gaan de techniek gebruiken.

De gepatenteerde Biozone AirCare-systemen maken gebruik van speciale UVC plasmalampen met een unieke golflengte. Biozone Scientific is wereldwijd dé expert op UVC-gebied met meer dan vijftien jaar ervaring. Hoog energetisch koud zuurstofplasma zorgt ervoor dat de ruimte zich zeer snel met dit ongevaarlijke en effectieve element vult. Dit zuurstofplasma is één van de sterkste desinfectantia die er bestaan, in de lucht al binnen 0,44 seconde en op oppervlakken binnen de 0,67 seconde. Plasma is de staat van een element tussen gas en vloeibaar. Doordat het semi-vloeibaar beschouwd kan worden, trekt het ook in half poreuze materialen waardoor het zelfs een dieptewerking heeft. Dit is heel belangrijk bij bijvoorbeeld textiel waarop en waarin het coronavirus zeer lang kan overleven. Een ruimte en zelfs een heel gebouw wordt dus continu ‘gevuld’ met hoog energetisch zuurstofplasma. Dit is zeer veilig voor mens en dier, en zorgt voor een constante desinfectiegraad. Niet enkel voor de lucht in de ruimte, maar ook alle oppervlakken zoals tafelbladen, armleuningen, deurkrukken, toetsenborden etc. Met deze techniek desinfecteert u letterlijk in een oogwenk.

De combinatie van UVC en plasma maakt dit systeem uniek. Het is veiliger, efficiënter en makkelijk in gebruik. De Biozone AirCare hoeft niet schoongemaakt te worden. Slechts eenmaal per jaar moet de UVC plasmalamp vervangen worden. Biozone Scientific International is momenteel de marktleider en heeft het patent verworven op deze originele techniek.

Als er iemand niest of hoest in de ruimte hoeft u zich met een passende UVC plasma-installatie niet direct zorgen te maken, omdat dit de met virusdeeltjes besmette aerosolen direct afdoodt binnen de 0,44 seconden. Mits u niet te dicht bij die persoon staat, dus op meer dan 1,5 meter (dat blijft een voorwaarde!), is dit een stevige extra barrière in het voorkomen van besmetting. En er is nóg een argument. Als iemand hoest of niest in de ruimte, zullen met name de grotere druppels/aerosolen neer kunnen dalen op oppervlakken zoals deurklinken, tafels, armleuningen, toetsenborden of producten in het schap in de supermarkt. Met een UVC plasma-installatie in de luchtbehandeling zorgt u ervoor dat besmetting via aanraking met besmette oppervlakken voorkomen wordt.

U kunt deze systemen overal toepassen: restaurants, theaters, hotels, kantoorgebouwen, mortuaria, openbaar vervoer, retail, showrooms, vliegtuigen, onderwijsinstellingen. Maar ook in ziekenhuizen, zorginstellingen, supermarkten, tankstations, kinderopvang, vliegvelden, winkelcentra, gevangenissen etc.

Bij de compacte Biozone AirCare wordt standaard montagemateriaal bijgeleverd. U bevestigt het systeem hoog aan de wand of aan het plafond. U kunt het systeem ook los op een (hoge) kast leggen.

Wilt u een oplossing voor uw hele gebouw via uw luchtbehandelingssysteem, dan komen wij graag eens langs om voor u een vrijblijvende offerte op maat te maken.

Uv-radiatie werd bijvoorbeeld al lang gebruikt om water te zuiveren en recentelijk wordt het ook in luchtbehandelingskasten toegepast. Het is een uitstekende manier om lucht te zuiveren van allerlei pathogenen zoals virussen en bacteriën. Doordat je de uv-toepassingen afgeschermd kunt inbouwen in een luchtbehandelingskast, kun je er lucht langs laten trekken. Alle lucht (met bijvoorbeeld virusdeeltjes) die direct bestraald wordt door uv-licht, wordt direct gedesinfecteerd! En dit slechts in een fractie van een seconde. Waar men echter onvoldoende rekening mee houdt is de zogenaamde verversingscoëfficiënt van de binnenlucht. Hiermee bedoelen we hoe vaak per uur de lucht in het gebouw wordt ververst. Vaak is dat enkele minuten tot wel enkele tientallen minuten, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de luchtbehandelingskasten, ook afhankelijk van het Bouwbesluit. Hoest of niest er iemand in die ruimte, dan zullen druppeltjes of aerosolen gaan rondzweven in de ruimte. Pas wanneer die aerosolen langs de uv-lampen worden getrokken, dus vaak pas na enkele minuten, worden de (virus)deeltjes geïnactiveerd. Wetend dat het ongeveer 5 seconden duurt voordat je een besmetting oploopt (data on file) is dat dus veel te lang en het risico dan ook groot. Er is wél een unieke oplossing voor.

Men is positief over de gepubliceerde studieresultaten en ziet mogelijkheden. Het RIVM benadrukt echter dat de techniek gezien moet worden als een aanvulling op de huidige desinfectie- en hygiëneprotocollen en niet als een vervanging ervan. Ook mag de noodzakelijke 1,5 meter afstandsregel niet verwaarloosd of gebagatelliseerd worden.

De Biozone AirCare zorgt ervoor dat onaangename geurtjes geen kans krijgen om zich in de ruimte te verspreiden. De Biozone AirCare neutraliseert geuren van organische origine. Daarnaast doodt het ook bacteriën, schimmels, gisten en zoönosen. In de toepassing in luchtbehandelingsinstallaties (CoilCare) voorkomt het stofaanhechting in de luchtbehandelingskast en -kanalen en zorgt het voor een gezond binnenklimaat.

Dit is afhankelijk van het volume van de binnenruimte waarin u het systeem wilt installeren. Voor relatief kleine omgevingen (tot 200 m2) is één Biozone AirCare voldoende. Heeft u meerdere ruimten, dan raden wij u aan om meerdere exemplaren te plaatsen. Bij complexere vraagstukken zoals in ziekenhuizen, theaters, sportscholen en zorginstellingen hebben wij specifiekere techniek beschikbaar. Deze wordt door onze installatiepartners ingebouwd in uw luchtbehandelingssysteem.

Het proces is volledig natuurlijk, er worden geen chemicaliën gebruikt en het residu is enkel zuurstof en water. U kunt dus ook zonder problemen in de ruimte verblijven die wordt behandeld, dit in tegenstelling tot veel andere methoden. Dit is dan ook een volledig veilige techniek.

Elke klant heeft andere behoeften, vandaar dat wij waarde hechten aan een verkennend gesprek per telefoon of op uw locatie. Hierbij inventariseren wij de mogelijkheden en wordt u vrijblijvend geadviseerd.

Mail ons (info@biozone-aircare.nl) en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.