Hoe werkt het

LUCHTBEHANDELING MET UV-RADIATIE

Uv-radiatie werd al langer gebruikt om bijvoorbeeld water te zuiveren. Meer recentelijk wordt de techniek ook bij luchtbehandeling ingezet. Dit is een uitstekende manier om lucht te zuiveren van allerlei pathogenen/ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën. Doordat je de uv-toepassingen afgeschermd kunt inbouwen in een luchtbehandelingskast, kun je er lucht langs laten trekken. De lucht wordt daarop door uv-radiatie volledig steriel gemaakt.

UVC ALLEEN IS NIET VOLDOENDE

Waar men echter onvoldoende rekening mee houdt is de zogenaamde verversingscoëfficiënt van de binnenlucht. Hiermee bedoelen we hoe vaak per uur de lucht in het gebouw wordt ververst. Of met andere woorden: hoeveel keer per uur wordt het volledige luchtvolume van het gebouw door het systeem gevoerd? Vaak is dat enkele minuten tot wel enkele tientallen minuten, afhankelijk van de grootte van het gebouw en de grootte van de luchtbehandelingskasten, ook afhankelijk van het Bouwbesluit. Enkelvoudige commodity (uv)-luchtreinigers doen pas hun werk op het moment dat de lucht de uv-bron of een filter passeert. Een besmetting met een (corona)virus kan soms al na 5 seconden blootstelling plaatsvinden. Duurt het dan vervolgens nog enkele minuten voordat de lucht volledig ververst is, dan loop je een grote kans besmet te raken. Vandaar dat wij u hiervoor een schitterende oplossing kunnen voorstellen.

BIOZONE AIRCARE:
UVC PLASMA TECHNIEK

Onze gepatenteerde UVC plasmasystemen maken gebruik van speciale UVC plasmalampen met een unieke golflengte. Biozone Scientific is wereldwijd dé expert op UVC-gebied met meer dan vijftien jaar ervaring. Hoog energetisch koud zuurstofplasma zorgt ervoor dat de ruimte zich zeer snel met dit ongevaarlijke en effectieve element vult. Dit zuurstofplasma is één van de sterkste desinfectantia die er bestaan; in de lucht al binnen 0,44 seconde en op oppervlakken binnen de 0,67 seconde.

WAT IS PLASMA

Plasma is de staat van een element tussen gas en vloeibaar. Doordat het semi-vloeibaar beschouwd kan worden, trekt het ook in half poreuze materialen, waardoor het zelfs een dieptewerking heeft. Dit is heel belangrijk bij bijvoorbeeld textiel waarop en waarin het coronavirus zeer lang kan overleven. Een ruimte en zelfs een heel gebouw wordt dus continu ‘gevuld’ met hoog energetisch zuurstofplasma. Dit is zeer veilig voor mens en dier, en zorgt voor een constante desinfectiegraad. Niet enkel voor de lucht in de ruimte, maar ook alle oppervlakken zoals tafelbladen, armleuningen, deurkrukken, toetsenborden etc. Met deze techniek desinfecteert u letterlijk in een oogwenk.

Maakt u gebruik van een ventilatiesysteem?

vraag vrijblijvend een offerte aan